De geschiedenis van onze kennel

 
De boerderij "De Josephina's Hoeve"
 

De naam van de Josephina's Hoeve vind zijn oorsprong in Haastrecht (Z-H)  op de boerderij met dezelfde naam. De hoeve werd gebouwd in 1780 in opdracht van de voorouders van Pauline Bisdom van Vliet (1840-1923), weduwe van Johan Jacob Le Fevre de Montigny, destijds burgemeester van Haastrecht. Zij had later de 99 boerderijen in eigendom. Er wordt verteld dat in het grijze verleden men bij de 99 boerderijen een compagnie soldaten moest onderhouden.

Toen de kennelnaam werd aangevraagd bij de Raad van Beheer waren wij woonachtig op deze schitterende klassieke boerderij. Inmiddels zijn wij decennia verder en wonen er niet meer. Toch zal de naam nog steeds gevoerd worden als kennelnaam. Omdat het voor ons een emotionele waarde heeft. Maar voornamelijk omdat Teckels Van de Josephina's Hoeve onder degene die al wat langer geļnteresseerd in Teckels zijn een begrip is geworden. Er zijn dan ook heel veel hedendaagse teckeltjes die nog een afstammeling van ons op de stamboom hebben staan. Dit beperkt zich overigens niet alleen tot Nederland, maar ook in diverse Europese landen kwamen wij via internet afstammelingen van onze kennel tegen

Mijn moeder, Mathilde Hooghuis heeft de kennel Van de Josephina's Hoeve in de 1981 opgericht.  Ikzelf (Mariska) ben opgegroeid met het fokken van Teckels. In 1988 fote ik voor het eerst zelfstandig een nestje. Inmiddels is ook onze jongste dochter Britt betrokken bij het fokken van Teckels, en heeft zij (2013) ook 2 veelbelovende teefjes voor de toekomst. De liefde voor het ras, het streven naar perfectie is overgegaan op de volgende generaties. Op dit moment fokken mijn moeder en ikzelf met mijn man op verschillende locaties onder dezelfde kennelnaam. Later in 2013 zal ook Britt een nestje krijgen onder de door ons zo geliefde kennelnaam "Van de Josephina's Hoeve.

Mathilde met een puppy

Sinds 1981 hebben wij gezamenlijk vele generaties voortgebracht waarin jachteigenschappen en rastype perfect tot uiting zijn gekomen. Vanaf 1981 tot 1988 heeft Mathilde de nestjes gefokt. Vanaf 1988 tot heden hebben wij (Adri en Mariska) het vaandel overgenomen. Sinds 2005 is Mathilde na haar pensionering zelf weer actief met het fokken van nestjes. Al is het bij haar kleinschalig.

Begin jaren negentig hebben wij ons  tevens gericht op het fokken van de Duitse staande Draadhaar. Wij zijn buitengewoon trots dat we in een relatief korte tijd de kennel door onze nakomelingen op de kaart hebben gezet. "De Josephina's Hoeve" is inmiddels een  bekende naam in de "Draadhaarwereld". 

Mariska, foto gemaakt door Mark Uijl © De Telegraaf

 

Adri met een Duitse staande draadhaar
 

Mariska Schouten van den Heuvel