Vachtverzorging van de ruwhaarteckel

 
Xanto, net geplukt, maar op speciaal verzoek van het baasje, met een wat grotere snor dan het trimschema voorschrijft,...
 

Ruwhaarteckels moeten getrimt worden. Zo blijft hun vacht in de beste conditie, immers een goed rijpe vacht laat zich gemakkelijk plukken. Uiteraard word er ook aandacht besteed aan de nageltjes...

Helaas zien wij maar al te vaak dat erkende trimsalons de Teckels scheren.... Een nachtmerrie voor de Teckel en baas.

 
Onze dochter Britt heeft zich gespecialiseerd in het correct trimmen van Ruwhaarteckels. Ook kan zij uw Teckel eventueel showklaar maken. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op per telefoon, of per e-mail.
Telefoonnummer: 06- 46 41 44 63
e-mail: brittschouten@hotmail.nl
 
Britt is tenminste 1 dag per week werkzaam bij ons op de Josephina's Hoeve in Sint Philipsland. Ook is het mogelijk om bij Britt thuis af te spreken in Sint Annaland.

Indien nodig kan ook eventueel de anaalklier worden behandeld, en een bad met de juiste producten, die de vacht niet onnodig zacht zullen maken, worden aangeboden. Tevens worden altijd de oortjes nagekeken.

 

Uw Teckel is bij Britt in goede handen en zal getrimt worden zoals het officiŽle trimschema voorschrijft...

 

Hieronder enkele praktijkvoorbeelden:

 

 Nelson voor het trimmen


 

Nelson na het trimmen


 

Kamille voor het trimmen


 

Kamille na het trimmen

 
Nog enkele voor en na foto's
Voor het plukken
 
Na het plukken
 
Voor het plukken
 
Na het plukken
 
Voor het plukken
 
Na het plukken
 

Het verhaal van Floris,..

Floris is een reu met in de basis een prima vacht. Met andere woorden, na een benodigde trimbeurt zou er hij er goed uit komen te zien. Echter ondanks dat zijn vrouwtje bij de trimsalon aandrong om vooral niet te knippen en te scheren, maar uitsluitend te plukken, zoals het hoort, is Floris toch geschoren...!
Dit to groot verdriet van zijn vrouwtje, en tot grote ergernis van ons. Immers, wij raden altijd aan om vooral te informeren bij de bestreffende trimster of deze op de hoogte is van het correct trimmen van een ruwhaar Teckel! En toch blijkt dat er nog steeds salons zijn die zonder schaamte een perfecte hond ernstig te kort doen.
De gevolgen voor een geschoren hond zijn desastreus! De zijdeachtige zachte haren die ontstaan zullen snel klitten en vervilten. Bovendien is het geen fraai gezicht. Het hele uiterlijk van de Teckel zal veranderen. Er is een goed behandelschema nodig, en het vergt veel kennis van zaken om het weer goed te krijgen...De vacht heeft soms zelfs jaren nodig om enigszins te herstellen.
 
Een tweede trimster heeft zich daarna over Floris gebogen, maar heeft het niet aangedurfd om het grondig aan te pakken. Het is pijnlijk voor Floris, en hij zou er niet fraai onder uit komen. Kale plekken zouden hem ontsieren. En dat is als trimster niet het resultaat wat je graag aan je eigenaar presenteert....
 
En toch is het beste advies om bij dergelijke vacht, waarbij oud en nieuw haar door elkaar heen groeit, toch zoveel mogelijk te verwijderen. Zelfs als dit kale plekjes oplevert. Het is een enorme klus voor zowel de trimster als de hond.
 

Floris voor zijn trimbeurt...

 

Floris een week na zijn trimbeurt, de ergste kale plekjes zijn al wat verdwenen