Kennel  "Van de Josephina's Hoeve"

 

Even voorstellen,...

 
Wie zijn wij?

In 1981 heeft mijn moeder, Mathilde Hooghuis de kennelnaam “Van de Josephina’s Hoeve” geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied. Dit met de ambitie om hobby matig mooie nestjes te fokken. Dit was overigens de naam van de prachtige klassieke Zuid Hollandse boerderij waar wij toen woonden

En zo geschiedde….

Ik zelf (Mariska van den Heuvel) was destijds een tiener en buitengewoon geïnteresseerd in de Teckels en het fokken .Het was voor mij een geweldige ervaring. Gelukkig heb ik van mijn moeder altijd de ruimte gekregen om erg betrokken te zijn met de honden en bevallingen. En zeker ook de verzorging was iets wat ik graag deed.

Ik 1986 had is mijn eerste teefje op mijn naam. Dat kon toen want ik was 18 jaar geworden.

Op dat zelfde moment werd bij de Raad van beheer op Kynologisch gebied mijn naam toegevoegd als kennelhoudster van "De Josephina’s Hoeve"

2 jaar later fokte ik op mijn eigen naam mijn eerste nestje.

In die tijd trouwde ik met Adri Schouten. Een man die van grote en stoere honden hield.

Maar ook hij bezweek onder het bekende “Teckelvirus” Zeker toen hij ervaarde dat Teckels ook echte werkhonden kunnen zijn.

Hij waardeerde hun moed en zelfvertrouwen.

De tijd brak aan dat we een gezin kregen en druk waren met van alles en nog wat.Het fokken was een bezigheid die op een laag pitje stond.Maar de Teckels zijn er altijd geweest. Ook als we niet fokten.

In 1999 verhuisden wij naar Zeeland, alwaar wij een zee van ruimte kregen....

Daar konden wij, met inmiddels een gezin met zelfstandige kinderen ons wederom richten op het fokken van Teckels. En later ook de passie van Adri, De Duitse Staande draadhaar.

Inmiddels was onze kennel een begrip geworden en groeiden wij uit tot een professionele kennel. Wij fokken regelmatig en onze pups zijn nog altijd snel voorzien van een baasje.Wij delen onze kennis inmiddels met stagiaires doordat wij een erkent Aequor leerbedrijf zijn geworden.

Onze jongste dochter Britt, is op exact dezelfde betrokken wijze opgegroeid als ik zelf.

Op haar 16e jaar kon zij al perfect trimmen. Ze deed dit beter dan de gemiddelde trimsalon. Zij heeft voor zover mogelijk geen bevalling gemist. En ook de verzorging was iets waar zij graag mee hielp.

Ook zij had met haar 18 jaar haar eerste Teckeltje op haar naam en ook zij fokte met deze hond haar eerste eigen nestje.

In 2014 is ook haar naam toegevoegd als officieel kennelhoudster van “De Josephina’s Hoeve” En daarmee was zij de derde generatie kennelhoudster.

In 2014 besloten Adri en ik uit elkaar te gaan.

De liefde voor onze honden, de passie het prachtige bedrijf, en de voldoening die we daaruit putten is iets wat wij nog wel altijd delen. Hij woont op de locatie Noorddijk 6, alwaar de meeste van onze Teckeltjes leven omdat hier de meeste ruimte is om hen een goed en vrij leven te geven .Tevens beschikt Adri over zeer veel ervaring met het werken met Teckels. Hij trainde vele honden, niet alleen Teckels, maar ook Draadharen.Als men vragen heeft over een aspect van jacht, of jagen met de Teckel is hij het aanspreekpunt.

Mijn moeder Mathilde, bijna 75 jaar is inmiddels gestopt en geniet van haar pensioen met een stelletje bejaarde hondjes

Zo is onze kennel uniek, 3 generaties vrouwen die met hart en ziel trachten prachtige lieve Teckeltjes te fokken.

Overigens staat er bij elk nestje altijd duidelijk vermeld van wie de pups zijn, en op welke locatie deze worden verzorgd.

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, stel ze gerust....

Mariska van den Heuvel

 
 
Mariska van den Heuvel
 
 
Mathilde Hooghuis
 
 
Adri Schouten
 
 
Britt Schouten