Puppy Info

 

 

De gang van zaken

Op het moment dat er een aankondiging is van een te verwachten nestje kan iedere geïnteresseerde zich vrijblijvend op onze puplijst laten zetten. Hiervoor vragen wij uw naam, adres en telefoonnummer en eventueel  e-mailadres. Ook is het van belang dat wij weten naar welk geslacht en, indien van toepassing, welke kleur uw voorkeur uitgaat. Uiteraard bent u vrij om eerst kennis te maken met onze honden en met ons.

Vanzelfsprekend is uw inschrijving vrijblijvend totdat er een definitieve reservering tot stand is gekomen. Toch willen we u met klem (!) vragen, als u inmiddels een ander hondje heeft gevonden of om welke reden dan ook niet meer geïnteresseerd bent, ons hiervan op de hoogte te brengen! Zo houden we de lijst beperkt met écht geïnteresseerden!

Op het moment dat er wezenlijk iets te melden valt (dekking, echo dracht en geboorte)  krijgt u hierover bericht. Na de geboorte wordt er op volgorde van binnenkomst  getoetst of er (nog) belangstelling is. Pas dan kan er definitief een pup gereserveerd worden. Uiteraard afhankelijk van het aantal geboren pups en inschrijvingen. 

In principe heeft u bij ons vrije keuze. Maar het kan gebeuren dat wij u een bepaalde pup door passie of karakter door ons word afgeraden. Wij vragen u onze mening te respecteren. Uit ervaring weten wij dat sommige honden minder goed in bepaalde situaties passen.

N.B. Wij behouden ons het recht om de toekomstige eigenaren die van plan zijn om met de hond te gaan werken in de praktische jacht, en mensen die bereid zijn het show traject te doorlopen voorrang te geven.

Al onze puppies worden geboren in een serene, volledig ontsmette omgeving en liefdevolle en schone, rustige plaats voor moeder en haar puppies, wij hebben ons best gedaan, de kraamkamer is van alle gemakken voor de aanstaande moedertjes voorzien. Wij hebben 24 uur camera bewaking, en zelfs de temperatuur in de kraamkamer word geregistreerd.  Zo hebben wij ten aller tijden, 24/7 zicht op de voortgang van een nieuw nestje maar ook voor de conditie van de aanstaande moeder en haar puppies.

Op de locatie: Noorddijk hebben wij beschikking over 4 verwarmde binnenkennels. Het komt voor dat de pups daarnaar toe verhuizen als er plaats moet worden gemaakt. Ook daar zijn alle voorzieningen voorhanden. Hier is veel sociaal contact. Onze stagiaires werken vanuit deze ruimte. En er word met grote regelmaat getrimt. Vanuit deze locatie is er kennis aanwezig voor aanstaande werkende honden. Adri heeft veel ervaring met het trainen van zeer jonge honden voor de jacht. mocht een pupkoper zijn pup alvast willen laten kennismaken met wild. Dan kan dat hier uitstekend.

 

Wij werken met een koopovereenkomst die ter bescherming van zowel de koper als de verkoper moet dienen. Hier vind u een voorbeeld van onze koopovereenkomst. U kunt deze desgewenst met de functieknop onderaan de pagina uitprinten. Mocht u hierover nog vragen hebben vernemen wij dat graag.

N.B.  De reservering van een pup is pas definitief nadat de aanbetaling is voldaan!

We zorgen altijd dat onze puppies de allerbeste start krijgen die denkbaar is,...

 

Wat kunt u van ons verwachten

Op het moment dat er een nestje tot stand komt hebben wij als fokker goed nagedacht over de combinatie en of deze verantwoord is gekozen. Wij beseffen dat als wij een besluit nemen over een nestje we verantwoordelijk zijn voor úw hond. Dé hond waarmee u hoopt een hondenleven lang te doen. U kunt ervan uitgaan dat wij de afstamming goed bestudeerd hebben. Zowel gezondheid, karakter en het rastypische uiterlijk zijn hierbij belangrijke factoren. Ons streven is ten aller tijde rasverbetering tot stand te brengen!

De eerste weken...

Na de bevalling wilt u natuurlijk snel een kijkje komen nemen bij uw toekomstige pup. Bezoek kan in principe wel, maar zeer beperkt. Uiteraard mag u de pups nog niet aanraken. U krijgt dan tevens de gelegenheid, om, als alles naar uw wens is, uw pup definitief te reserveren. De koopovereenkomst word dan overhandigd. U krijgt dan van ons een factuur mee, met daarop de gegevens die u nodig heeft. U kunt dan de aanbetaling voldoen per bank.

Natuurlijk zullen wij voor u veel foto's maken van de eerste periode en de website up-to-date houden zodat u een goed beeld krijgt van uw nieuwe hondje.

Als de pups wat zelfstandiger worden benaderen wij zo nu en dan buiten het nest elke pup afzonderlijk. Hij krijgt onverdeelde aandacht en er word ook wezenlijk iets met hem ondernomen zoals meegaan in de auto en mee naar een neutraal terrein. Hier geld “jong geleerd is oud gedaan” Naar verloop van tijd zal hij nieuwe indrukken niet meer als beangstigend ervaren. Hierdoor heeft hij alle mogelijkheid om stabiel en zelfstandig aan zijn nieuwe leven beginnen.

Bij voorkeur verlaten de pups tussen 8 en 9 weken het nest. Dit om de inprentingsfase optimaal te benutten in zijn nieuwe omgeving. Wij bekijken altijd  per pup of deze hier aan toe is door hem nogmaals individueel te observeren. Wij letten hierbij met name op houding en gedrag. Mocht hij door deze “test” komen kan hij beslist de wereld aan! 

N.B. De pups worden voorzien van een microchip, aangebracht door de Raad van Beheer en tenminste 4 x ontwormd en ingeënt.(waaronder onder meer Hondenziekte, Parvo, Besmettelijke lever ontsteking, kennelhoest) U krijgt tevens een Europees Dierenpaspoort. Ook word de afstamming van uw pup gegarandeerd door een DNA profiel dat onomstotelijk bewijst dat uw pup de afkomst heeft die u verwacht.  U krijgt tevens een nuttig puppy-pakket mee. Ook een kleedje met zijn nestgeurtje word verzorgd.

Onze begeleiding houd niet op met het afgeven van de pup, maar begint dan eigenlijk pas. Wij zullen u altijd bijstaan met raad en daad. Dit geldt niet alleen voor de eerste weken maar u kunt "levenslang" op onze support rekenen.

Ten slotte willen wij benadrukken dat wij, mocht er zich een situatie voordoen en u niet meer voor de hond kan of wil zorgen, hem áltijd onvoorwaardelijk terug zullen nemen. Zo willen wij voorkomen dat "onze" honden gaan "zwerven" op internet of in een dierenasiel terecht komen. Wij zullen er alles aan doen om voor hem opnieuw een passend plekje te vinden. We hopen dat het nooit nodig mocht zijn, maar op de pagina "herplaatsing" leest u informatie hoe wij handelen in dergelijke situatie.

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, stelt u ze gerust!